Ljuto je, vruće je a opet volimo se malo zavuči u kuhinju i nešto pripremiti za zasladiti se. Postoje ti brzi deserti u kojima nam Dolcela uvelike olakšava život pa je tako danas kod mene na repertorau ovu fina kremasta panna cotta.
Dolcela olakšala život a ja si ga zakomplicirao pa sam odlučio malo jagode baciti na rošitlj kako bi ih karamelizirao i omekšao jer nisam htio s njihovom tvrdoćom narušiti ovu nježnu teksturu pannacotte.
Kolač je jako brzo gotov tako da jedino moraš pričekati da se dovoljno stegne kako bi ga mogao dekorirati i poslužiti. Ja sam kao što sam napomenuo išao na grillane jagode i završio sve s listićem mente. Također sam iskoristio i umak od maline koji se nalazi u pakiranju jer maline i jagode se vole.
Što se tiče samih jagoda i grilla, eko su jagodę baš velike onda ih prerežite na pola ili na tri dijela, a ako su sitnije onda ih grillajte cijele. Ja sam prije grillanja još dodao malo Dolcela limun šećera jer sam htio pospješiti karamelizaciju koju sam prethodno spomenuo. Recept je jednostavan i slijedu u nastavku.
Sastojci:
1 paket Dolcela panna cotta i malina preljev
200ml vrhnja za slag
250ml mlijeka
50ml vode za preljev od malina
100g jagoda
1 Dolcela limun šećer
U zdjelu srednje veličine ulijte mlijeko i vrhnje za kuhanje. Dodajte sadržaj vrećice za panna cottu te miksajte električnim mikserom na srednjoj brzini 1 minutu. Ukoliko želite desert preokrenuti iz zdjelice kada se ohladi onda obavezno zdjelice isperite hladnom vodom prije ulijevanja panna cotta kreme. Ukoliko ju poslužujete u zdjelici onda slobodno preskočite ispiranje. Sipajte kremu te zdjelice stavite u hladnjak dok napravite preljev i ispečete jagode.
U manju zdjelicu sipajte vodu te dodajte prah za umak od malina. Miješajte pjenjačom minutu i pol kako bi dobro rastopilo sve. Opet imamo izbor od maloprije, ako poslužujete u zdjelicama odmah stavite umak na panna cottu, ukoliko panna cottu preokrećete na tanjur onda pričekajte još malo s umakom.
Jagode prepoloviti i pomiješati sa limun šećerom te ih peći na grillu 2 minute sa svake strane.
Panna cottu izvaditi iz hladnjaka i preokrenuti ju na tanjur za posluživanje. Podijeliti ravnomjerno umak od maline te po vrhu staviti grillane i karamelizirane jagode te listić mente. Poslužiti dok je panna cotta još hladna.
U slast! :)
Komentiraj