Tijekom ovog mjeseca najljući brand u Hrvata, Volim ljuto, obilježava svoj deseti rođendan otkako je vlasnik i idejni začetnik Goran smislio ime brenda i naručio prve sjemenke papričica.

Proslava će se odvijati i uz razne pogodnosti za kupce na webshopu uz popuste i rođendanske pakete, ali i nove limited edition proizvode i nagradne igre. Da bi cijela priča bila potpuna tu su i novi recepti kreirani upravo s Volim ljuto proizvodima.

Ja sam ljubitelj ljutine, to velika većina zna pa vjerujem da nikoga ne iznenađuje da i ja slavim kad su ljuti umaci u pitanju. Ovaj današnji recept je zapravo nešto svima poznato ali ja sam ga pripremio na malo “pomaknuti” način i to tako da su pojačani okusi mesu na jedan ljuti način. :)

Ne znam kakvi su vaši stavovi po pitanju pohanja mesa u pećnici ali ja to sve češće i češće prakticiram pa sam tu metodu iskoristio i za ovaj recept.

Sastojci:

400g file pilećeg zabatka

400g file pilećih prsa

300ml Volim ljuto BBQ umak

4-8 ljutika (ovisno o veličini)

500g prokulica

200g cornflakes

2 žlice brašna

sol I papar

sušeni timijan

4 žlice Volim ljuto sefa s medom

2 žlice aceto balsamico

2 žlice maslinovog ulja

2 žlice meda

Piletinu očistiti od kore i eventualnih koščica te ju preliti BBQ umakom. Dobro promiješati te staviti na sat vremena u hladnjak kako bi se okusi proželi. Cornflakes usitniti rukama ili u multipraktiku te mu dodati brašno i timijan. Meso panirati s mješavinom cornflakesa te ga lagano pritisnuti kako bi se smjesa bolje zalijepila. Slagati panirano meso na papir za pečenje u posudu za pečenje. Prokulice očistiti od vanjskih oštećenih listova te ih prepoloviti. Ljutiku oguliti i narezati na komade koji su malo veći od prokulica. Posoliti i popapriti prokulice i ljutiku te ih također staviti na papri za pečenje pored piletine. Sve posuti s maslinovim uljem s tim da pripazimo da preko piletine idemo u tankom mlazu. Peći u zagrijanoj pećnici, 200 stupnjeva, otprilike 20 minuta.

U međuvremenu pripremite umak za prijelevanje preko prokulica. U manjoj zdjelici pomiješajte senf s medom, aceto balsamico, maslinovo ulje te još malo meda. Dobro promiješajte kako bi se sastojci sjedinili i kako bi umak postao homogen.

Nakon isteka 20 minuta posudu izvadite iz pećnice te preko prokulica prelijte 4 žlice umaka, promiješajte te vratite sve u pećnicu na još 5 minuta.

Kada je sve pečeno ostaviti 5 minuta malo odmori te poslužite uz svježu salatu i preostali umak.

U slast! :)