Kad su veliki katolički blagdani u pitanju inspiracija osobama koje vole svoje vrijeme provoditi u kuhinji radi 100 na sat pa tako ni ja nisam iznimka. :D

Za Uskrs, moram priznati, se nisam dosad odlučivao na neke nove, ne isprobane recepte kao na primjer za Božić ali ovo je jednostavno bilo neodoljivo. 

Desert koji je jako efektan na uskrsnom stolu a i sama priprema je jako jednostavna.

Da ne dužim evo recepta.

Sastojci:

12 čokoladnih jaja

150 g krem sira

30 g šećera u prahu

1 žlica soka od limuna

1 žličica vanil šećera

150 ml vrhnja za šlag

karamel preljev

Najprije izrežite vrhove čokoladnim jajima a to možete napraviti tako da nož s oštrim vrhom zagrijete ili da koristite skalpel ili pak ovakav mali pribor za rezbarenje kakav ja imam. Inače upravo njega sam za koji dolar kupio preko ebaya pa si možete pogledati tamo ukoliko vas tako nešto zanima.

12894390_951919528188885_81953545_o

Stavite jaja na hladno te mikserom umutite krem sir, šećer u prahu, sok od limuna i vanil šećer u glatku ujednačenu kremu. U drugoj posudi izmutite vrhnje za šlag te zatim sjediniti s kremom od sira u jednoličnu smjesu.

Smjesu premjestite u vrećicu i punite jaja do vrha. Na sam vrh stavite malo karamele koja će “glumiti žumanjak”.

Poslužiti hladno i jednostavno uživati u divnom blago kiselkastom okusu! :)

12894376_951919574855547_1171513840_o