Kad se meni ne jede onda znate da nešto ne štima a u ovom slučaju je to ovih +100 stupnjeva vani. U tim rijetkim trenutcima kad se ipak pali štednjak ili pećnica trudim se koristiti povrće koje smo sami uzgojili tako da je danas red pao na tikvice koje su predivno narasle u našoj prvoj vrtnoj godini.

Ovaj recept je iz domene “jedini recept koji će vam trebati”, kada ga prvi put isprobate uvjerit ćete se! Vjerujte! :)

Sastojci:

600 g tikivce

250 g ricotta sira

2 jaja

100 g slanine

100 g krupnih mrvica

sol

bosiljak

13633372_1018374328210071_634818700_o

Prvu stvar koje je potrebno napraviti je da slaninu sitno narežete i prepržite na tavi. Dok se slanina ohladi tikvice naribajte te ih lagano posolite. Neka odstoje barem 20 minuta te ih tada prebacite u kuhinjsku krpu i iscijedite. U tikvice dodajte preostale sastojke i dobro sjedinite miješajući žlicom. Po potrebi dodajte još krušnih mrvica ako je smjesa prevlažna. Rukom oblikujte kuglice koje ćete pritisnuti da bi dobili taj plosnati oblik popečki te ih pecite na zagrijanoj tavi 2-3 minute s obje strane tj. dok ne dobiju lijepu zlatno smeđu boju.

Poslužiti toplo uz šalicu hladnog jogurta ili umaka po želji.

p.s. kod mene je poslužen “umak” od parmezana, vrhnja i peršina i mogu samo reći da se odlično uklopio!

U slast! :)

This slideshow requires JavaScript.

Oglasi