Još jedan vikend kad mi se u kuhinji pridružio moj dragi susjed Tomica :D

To Vam je jedan veseli mladić koji kao i ja voli svoje vrijeme kratiti za štednjakom, za daskom za rezanja, za pećnicom… 

Došao je s idejom da pripremamo lososa i to na način na koji ga je on već jednom ranije spremao i oduševio se okusom toliko da je smatrao da svi trebaju znati koliko je to jelo fino.

Sastojci:

1 odrezak lososa (250 g)

150 g šampinjona

50 g shi-take

50 g bukovača

1 čajna žličica sušenih vrganja

1  krumpir

1 mrkva

1 crveni luk

200 ml vrhnje za kuhanje

maslinovo ulje

parmezan

sol

papar

čili

1 kocka za juhu (pileća ili povrtna)

Priprema jela nije ništa komplicirana a ide ovim redoslijedom: gljive, mrkvu, luk i krumpir sitno narežite i dinstajte na malo ulja uz povremeno podlijevanje vodom u kojoj ste rastopili kocku za juhu, nekih 15-20 minuta. Kada je povrće s gljivama gotovo dodajte začine i vrhnje za kuhanje i pustite da prokuha te tada štapnim mikserom sve usitnite kako bi dobili gustu juhu.

Lososu skinite kožu i očistite ga od kostiju te iskidajte na manje komade koje ćete podijeliti na 4 tanjura. Preko lososa sipati juhu od gljiva te bogato posuti naribanim parmezanom.

Po želji ukrasiti čipsom od lososove kože i listićima peršina. Poslužiti s prepečenim kruhom kojeg prethodno namažete maslinovim uljem i češnjakom.

U slast! :)

12810103_940407826006722_367063638_o

Oglasi