Danas na blogu totalni hit! Pravi pravcati comfort food recept. Zamislite samo scenu, vani lagano propaduje snijeg, temperatura oko ništice, Vi taman došli doma s posla a prostorom se širi miris pečenih kobasica i kiselog kupusa, nema boljeg vjerujete mi! :D  

Zašto ovaj naziv? Pa ne znam, ja sam dijete sa sela i nekako su  mi sastojci  dostojni ovako jednog  “slavnog” imena.

Sastojci:

500 g kiselog kupusa (jer mi u Slavoniji  ne kažemo “kiselo zelje” :D)

500 g krumpira

2 kobasice (domaće/debrecinke/kranjske/po volji)

100 g slanine

1 luk

2 češnja češnjaka

1 žlica brašna

1 žlica senfa

50 ml vrhnja za kuhanje

maslac

krušne mrvice

ulje

voda

sol, papar, kim, lovor

Na ulju prodinstamo usitnjeni luk, češnjak i kockice slanine te nakon 2-3 minute dodamo žlicu brašna, kiseli kupus narezan na trakice, začine i 1 dcl vode te sve pirjamo 15-ak minuta.

Krumpir skuhamo u slanoj vodi, procijedimo i dodamo mu maslac i vrhnje te napravimo pire.

Kobasice narezati na kolutiće, premazati senfom i posuti krušnim mrvicama.

Redoslijed slaganja u posudu/tepsiju:

  1. kiseli kupus
  2. pire krumpir
  3. kobasice

Peći u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva 20-ak minuta.

Poslužiti toplo i prepustiti se uživanju i divnim okusima koji mirišu na još!

U slast! :)

12545754_919261721454666_219870509_o12544897_919261838121321_857186272_o

 

 

Oglasi