“Čuli ste za pulled pork sendvič? A za cubano? A za coleslaw? NY hot dog? A sloppy joe? Spremite se za nešto više od samo sendviča!!!” – su uvodne riječi u radionicu kojoj sam prisustvovao polovicom ovog tjedna.  

Ovo je bio moj treći dolazak u kulinarski studio koji vodi chef Branko Ognjenović i prva radionica koju je vodio chef Dario Lide. Malo da sam sebe pohvalim, s navedenima sam nekoliko puta surađivao na raznim radionicama u vidu pomoćnika. :D

12557658_919260941454744_1265195377_o

Nego, vratimo se nazad na radionicu. Kako to i inače biva, na radionici je bila odlična ekipa, odlična atmosfera i fantastična klopa. Skupilo nas se nešto više od 10 i dobra 3 sata pripremali razne umake, sendviče, peciva, salate i priloge te jedan desert te u konačnici degustirali pripremljeno i uživali u predivnim okusima.

Ono što karakterizira američku kuhinju je da je zapravo malo toga američkog ali su oni ti koji su proslavili određena jela npr. hamburger i hot dog koji su njemačkog podrijetla a isto tako i cubano sendvič koji je izvorno, kao što mu ime govori, s Kube.

A sada ćemo malo proći cijelu radionicu kroz fotografije s kratkim opisima. ;)

Počeli smo s različitim pecivima i to s tri dodatka: kurkuma, špinat i crnilo sipe:

Club sandwich – tost, pileća prsa, slanina, majoneza, zelena salata, rajčica:

Corn dog – kobasica u smjesi od kukuruznog brašna:

Burgeri od junetine:

Pečeni luk u pivskom tijestu:

Amiška pržena pita od jabuka:

Sloppy Joe na svom kraju na prvoj slici i Cubano na svom početku na drugoj slici:

Slika 1: Čupana svinjska rebarca u umaku od piva, BBQ umaku i umaku od meda i piva:

Slika 2: Kremasti umak o sira i hrena:

Bilo je i namirnica s kojima sam se prvi put susreo i maksimalno oduševio kao što je npr. “tekući dim”. Samo par kapi ove divote i meso dobije prekrasni dimljeni okus:

12544767_919261458121359_721398528_o

Pripremalo se tu još dosta toga a ja ću pokušati nabrojati sve ono što nije pojedinačno na slikama ali je zato na ovoj završnoj: umak curry ketchup, BBQ umak, džem od luka, luk Lionese, nadjev od kupusa i mrkve, aioli od pečenog češnjaka, hrskavi prženi krastavci, cheedar-beer-cheese dip…

12591898_919261078121397_1106121305_o12545999_919260881454750_1515488069_o

Zaključak: još jedno divno poslijepodne u studiu Majstor kuhar, mjestu gdje se uvijek rado vraćam! :)

Oglasi