Zimska tikvica špageti uzgaja se kao i svaka druga tikvica i rodi na vriježi (loza). Ova tikvica priprema se na način da ju prethodno skuhate nekih 10-ak minuta u kipučoj vodi a potom je razrežete i vilicom izdubite njeno meso koje je u obliku špageta i može poslužiti kao zamjena. Možete je spremati na razne načine bez ribanja. Također se može i prerezana peći na 180 stupnjeva 20-ak minuta.

Sastojci:

100 g mljevenog mesa (koristio sam miješano meso)
1x luk, mrkva, crvena paprika
100 ml kuhanog soka rajčice
1 špageti tikvica
sol, papar, dalmatinski začini
maslinovo ulje
sir za posipanje
bosiljak

Tikvicu prerezati na pola, očistiti te premazati maslinovim uljem, popapriti i posoliti te peći 20-ak minuta u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva.

WP_20151012_004 (2)

Papriku ispeći te oguliti i nasjeckati na kockice a luk kratko prodinstati na ulju te mu dodati ribanu mrkvu i papriku. Kratko dinstati pa dodati meso i dinstati još 15 do 20 minuta. Pred kraj dodati začine i kuhani sok rajčice.

Tikvicu malo “načeti” vilicom i to na način da se lagano struže prema sredini, odmah ćete primjetiti kako se lijepo odvaja u “špagete”. Puniti je mesom te naribati sira i vratiti 2 minuta u pećnicu da se rastopi.

WP_20151012_008 (2)

WP_20151012_011 (2)

WP_20151012_014 (2)

Za kraj posuti naribanim bosiljkom i ukrasiti s nekoliko bučinih sjemenki.

U slast! :)

WP_20151012_015 (2)

WP_20151012_018 (2)

WP_20151012_029 (2)

Oglasi