Ljeto je pred nama i uvijek tražimo nešto lakše za pojesti a još ako se brzo spremi, odlično! :)

Razne tjestenine koje su jednako ukusne i tople i hladne su često na stolovima tako da je ovo još jedan prijedlog za brzo i ukusno jelo od svega 3 sastojka.

Sastojci:

500 g tjestenine

1 poriluk

100 g slanine

začini

Kako i sastojci otkrivaju, priprema je maksimalno jednostavna.

U većem loncu skuhamo tjesteninu. “Trik” kod kuhanja tjestenine je da treba puno vode, gotovo 10 puta više vode nego količine tijesta (na ovih pola kg bi bilo idealno barem 5 litara vode) te da ne stavljate nikakvu masnoću nego je potrebno promiješati s vremena na vrijeme. Također, sa soli praktički ne možete pretjerati jer će tjestenina upiti soli taman koliko joj treba. Vrijeme kuhanja naravno prilagodite vrsti tjestenine te kad je gotova “šokirajte” ju hladnom vodom da se proces kuhanja zaustavi.

WP_20150609_003

 

Na tavi popržiti nasjeckani špek te mu dodati poriluk i dinstati par minuta.

WP_20150609_004

Začiniti po želji i sjediniti s tjesteninom. Poslužiti toplo, ili hladno, kako tko voli :)

 

U slast! :)

WP_20150609_009

Oglasi