Ja jednostavno volim raditi jela u kalupima za muffine! Valjda ta praktičnost malih zalogaja je ono što me nekako često odvuče k njima :D Ovaj put opet slana verzija koja prolazi i topla i hladna :)
Također moram reći da su mi tikvice jedna od najdražih namirnica jer mogućnosti koje pružaju su jako jako velike a naravno i zdrave su :)
Detaljnije o kvalitetama i prednostima ove dvije namirnice iz naslova pogledajte na stranicama collinarike: mrkva i tikvica .

Sastojci:
1 tikvica cca 300 g
1 veća mrkva
50 g slanine
50 g sira za ribanje
2 jaja
1 kiselo vrhnje
500 g lisnatog tijesta
maslac/mast/ulje
začini

Cijela procedura je poprilično jednostavna. Tikvice naribati te posoliti i pustiti 15ak minuta da puste vode te ih zatim dobro iscijediti. Mrkvu i sir također naribati a slaninu narezati na sitno. Sjediniti navedeno s 2 jaja i vrhnjem te začiniti po izboru.

WP_20150527_001

Lisnato tijesto razvaljati na pola centimetra debljine i većom čašom ili šalicom rezati krugove. Kalup za muffine namastiti te stavljati tijesto oblikujući ga u “košaricu”. Puniti s 1-1,5 jušnom žlicom nadjeva te staviti u prethodno zagrijanu pećnicu, 180 stupnjeva, 20-25 minuta.

Služiti toplo uz šalicu jogurta ili po želji kao hladno predjelo ili kao prilog uz meso, bilo pečeno ili sušeno.

U slast :)

WP_20150527_002

WP_20150527_004

WP_20150527_007

WP_20150527_005

Oglasi