Jabuke i svinjetina je kombinacija koja predstavlja Slavoniju jer ako nečega ima u “žitnici Europe” to su onda svakako ove dvije namirnice. Ovaj put sam se odlučio za pripremu u Tefal Actifry fritezi na vrući zrak umjesto klasično u pećnici. Paaa pogledajmo….

Sastojci:
2 komada svinjske vratine
2 jabuke
1 luk
sol
papar
6-7 krumpira
crvena mljevena paprika
peršin za dekoraciju

Priprema i sam rad s Tefal Actrifry je super jednostavan. Jabuke i luk narežemo a meso začinimo sa solju i paprom te složimo u fritezu. Sve zalijemo s malo ulja (5-6 mililitara) i stavimo peći na 30 minuta. Nakon 15ak minuta promiješamo i okrenemo meso te pustimo da se ciklus pečenja dovrši.
Ja sam se odlučio kao prilog raditi krumpir u pećnici. Također narežemo na kriške, začinimo sa solju i paprom i malo crvene paprike te pečemo na 200 stupnjeva nekih 35-40 minuta.
Poslužiti toplo uz salatu po izboru.

U slast :)

WP_20150512_004

WP_20150512_007

WP_20150512_008

WP_20150512_009

WP_20150512_024

WP_20150512_032

Oglasi