Nakon što sam iskušao razna mesna/riblja jela u Tefal Actifry fritezi, na red je došlo i nešto “kolačasto” :) Bilo je tu malo skeptičnosti u početku aliii nakon samo 17 minuta pečenja sam u potpunosti razuvjeren :D Savršena sočnost iznutra, izvana hrskavost, ma savršeno! Uostalom pogledajte i sami. ;)

Edit: odlučio sam se uljučiti u jedan blogerski natječaj: “Ajme koliko nas je” koji se odvija na prostorima bivše države. Ovaj mjesec je domaćica igre Snežana s bloga Magična oklagija a tema mjeseca je “špinat”!

Sastojci:

300 g mekog brašna
1 prašak za pecivo
200 ml mlijeka
100 ml ulja
2 jaja
1 žličica šećera
1 žličica soli
250 g špinata
100 g feta sira
200 g sirnog namaza

Ukoliko koristite svježi špinat potrebno ga je kratko blanširati u vodi, ocijediti, ohladiti te dodatno rukama istisnuti vodu iz njega. Također možete i smrznuti koristiti a postupak je isti samo umjesto blanširanja ide odmrzvanje :)
U jednu posudu staviti sve sastojke osim špinata, fete i sirnog namaza te dobro izmiješati (mikser, vilica, pjenjača…kako tko voli). Špinat, ukoliko je svježi, usitniti po želji a fetu prstima iskidati na manje komade. Žlicom/vilicom polagano umiješati špinat i fetu sa smjesom te dobiveno rasporediti u kalupe za muffine. Ja sam koristio Tefal Actifry fritezu za pečenje (17 minuta) ali ukoliko idu u pećnicu, 180 stupnjeva nekih 20-25 minuta.
Dok se muffini peku napraviti smjesu za ukrašavanje tako da sirni namaz razrijedite s 3-4 žlice mlijeka.
Muffine pustiti da se malo prohlade (5-10 minuta) a sirni namaz staviti u vrećicu za ukršavanje i ukrasiti po želji. Za kraj staviti listić matovilca/peršina i poslužiti.

Opaska za kraj :D jako sočni i slasni slani muffini koji mogu ići kao samostalno jelo ili kao svršen prilog suhomesnatim proizvodima.

U slast! :)

page

DSCF5470

DSCF5468

DSCF5472

WP_20150401_012

Oglasi