Povodom svjetskog dana pizze koji se obilježava na današnji dan (09.02.) stiže jedan predivan recept za malo drugačiju pizzu. Sama priprema i izvedba je čak i brža od klasične tako da je i to plus. Samo bacite pogled i isplanirajte kada će kod vas biti na meniju ;)

Sastojci:
2 tikvice
2 jaja
100 g brašna
sol
papar
češnjak u prahu
začinsko bilje (ja sam koristio mix dalmatinskih začina)

Nadjev za pizzu:
salama
domaća kobasica
slanina
sok od rajčice
sir
šampinjoni
svježi bosiljak
rotkvica

Tikvice naribajte i ubacite u mikrovalnu na 5 minuta da se voda lakše izvuče. Prohladiti ih, procijediti i kuhinjskim papirom što više posušiti. Dodajte 2 jaja, brašno i začine u tikvice te dobro promiješati da se dobije jednolična smjesa. Oblikovati po želji na papiru za pečenje i staviti u pećnicu koju smo prethodno zagrijali na 220 stupnjeva na 20 minuta. Izvaditi iz pećnice kada vidite da je podloga postigla lijepu zlatnu boju i staviti nadjev po želji. U mom slučaju to je išlo ovim redoslijedom: sok od rajčice, salama, šampinjoni, sir, slanina i kobasica. Staviti u pećnicu na još 10 minuta. Kada je gotovo izvaditi iz pećnice te složiti na vrh tanko narezanu svježu rotkivcu i posuti s sjeckanim svježim bosiljkom. :)

Napomenut ću da je pizza nestala u roku odmah i to od ljudi koji i neće baš bilo što probati :D

WP_20150209_002

WP_20150209_005

WP_20150209_006

WP_20150209_010

WP_20150209_011

Oglasi